tirsdag 26. juli 2011

Kjære lillemor... Kjære Nora

(Fant nettopp ogjen dette brevet som jeg hadde skrevet til Nora for noen år tilbake. Usikker om jeg allerede har postet det på bloggen min, eller ikke. Uansett, her kommer det igjen...)

Jeg har alltid hørt uttrykket "som hund, som eier" flere ganger. Men har vel egentlig aldri tenkt over det, eller lagt noe spesielt i det før jeg innså at det faktisk stemmer. Selv om jeg kanskje ikke har noen hund, men deg... 


Du vet, vi nemlig på foreldresamtale i barnehagen din i går kveld, og der ble jeg fortalt at du var sjefen i barnehagen.
Du gjenspeiler så mye av meg at det nesten er skummelt.
Jeg ser meg selv i deg vesla.
Du hadde en stor jernklo over de andre ungene.
Bestemte over dem, og styrte dem etter din egen pipe.
Dine dårlige sider reflekterer mine.
Dine gode sider er identiske med mine.
Når du gråter, vet jeg at jeg kan være årsaken. 
Fordi jeg ikkje skjønner deg bestandig.
Og dine ord og meninger finner ikke frem i det mylderet som finnes

Hver gang jeg blir sint på deg fordi du oppfører deg dårlig,
så vet jeg at det har du lært av meg.
Jeg har gitt deg de dårlige egenskapene dine
Det er noe å tenke på. Hvor mye en eier former hunden sin.
Jeg håper jeg har gitt deg flest gode sider.


Du er jo sinnsykt snill og herlig.
Og jeg digger å ha deg løpende rundt meg.
Leende, mens du leter etter lille voffsen din.
Små kjefter over et eller annet som irriterer deg. Når du er trøtt, og vil ligge i fanget mitt.

Når du kommer krypende opp i senga mi en mandagsmorgen, trøtt med håret til alle kanter.
Den gangen du første gang kalte meg mamma.
Når du blir med meg på skytebanen, er stolt over at mamma kan "pange" som du kaller det.
Når du kommer løpende lykkelig bort til meg etter en lang dag i barnehagen.
Den gangen du plukket en løvetann til meg i sommer.


Lille revungen min
Når du smiler kan alle himmelens engler gå å legge seg.
Du er det beste i livet mitt og samtidig mitt slemme speilbilde.

fredag 22. juli 2011

forts. "Male hus"- prosjektet


I det solen plutselig titter frem fra de grå skyene, står jeg klar med kameraet mitt.

Så her kommer det et par bilder av inngangspartiet. Håper været holder seg, slik at vi får malt noe iløpet av neste uke.
Samtidig med "male hus"-prosjekter er det mye annet som skal fikses. Her er enden på plattingen som fører mot inngangspartiet. Asfalt er lagt, men den gamle steingarden har nesten blitt ødelagt av utgravingen til tomta. Så vi må prøve å få til noe smart, slik at den enden ser lekker ut.
Liten ide er å mure opp en kant, fylle på med stein, og plante noe lekkert på toppen.

Hva mener dere? Noen ideer?

Ønskelisten

Høyt der henger den... Nemlig ønskelisten til Lillemor Nora, som egentlig ikke er så liten lenger. Var et par dager siden jeg oppdaget ønskelisten som plutselig var hengt opp på kjøleskapet vårt.

Det er enda en stund til bursdagen hennes, men den måtte henge oppe lenge, slik at vi fikk mulighet til å skaffe det hun ønsket seg, sa hun.

De første ønskene er jo ganske greie, men den frosken er jeg ikke så sikker på.
Og legg merke til det nederste ønsket:


"ALT i ViL HA"

torsdag 21. juli 2011

Male hus...

...er en tøff oppgave! Første strøk er nå nesten ferdig, men det regner jo bare!! Vil jo bli ferdig med malingen i år. Bilde kommer en dag når det er oppholdsvær.
Huset er malt i fargen "Perlegrå", søyler og karmer rundt vindu blir malt i hvitt. Selvfølgelig veldig fornøyd!

mandag 11. juli 2011

Nausicaa Beach Kypros 2011

Familiens vurdering:


En unik beliggenhet på en odde omgitt av det turkisblå Middelhavet på tre sider, og i gåavstand til den fine stranden og sentrum av Fig Tree Bay, ligger hotellet vi ferierte på i to uker. 


Blue Village Nausicaa Beach.
- Herlig plass og kommer nok garantert til å reise tilbake igjen en gang senere.


Blue Village Nausicaa Beach har en velholdt hage med store gressplener, flere typer palmer, sitrus- og fikentrær. Området er stort og det er lett å finne et fredelig sted der man kan ligge i skyggen av trærne og lese en god bok. Vi oppholdt oss som regel i nærheten av bassenget hvor jentene badet fra tidlig morgen, og til at badevakten kom og sa: "Pool closed!" på gebrokken engelsk.
Foran restauranten og det store bassenget var det en klippestrand med en tretrapp som etappevis fører ut i havet. Hver morgen før de andre hadde stått opp, tok Torbjørn seg et morgenbad med snorkelen. Utrolig med dyreliv, og vi såg mange store fisker i alle rengbuens farger.
Vi var også nede på stranden som lå noen hundre meter bortom, menlig den populære og fine Fig Tree Bay-stranden. Jeg syns det var deilig å kjenne sanden mellom tærne, selv om jentene likte bassenget mye bedre.
Skal du bo på Nausicaa Beach syns vi det lønte seg å bestille All Inclusive. Da fikk du frokost, lunsj, middag, småretter mellom frokost og lunsj, og mellom lunsj og middag. All drikke, alkohol og is var selvfølgelig også inkludert.
De som jobbet på hotellet var utrolig hyggelige og vi følte oss så velkommen og "hjemme". Det samme gjelder for StarTours reiseledere som sto på for fullt hele tiden.
Bassengområdet var ikke så imponerende, men tilstrekkelig. Vi bodde i en leilighet med 2 rom og markterasse rett ved siden av bassengområdet, det var enkelt, men romslig og hadde det du trenger i form av kjøkkenutstyr (mikrobølgeovn, kjøleskap, kaffetrakter osv.).
Med barneklubber tilpasset alle fra 3-15 år, flotte show om kvelden, hyggelig betjening og veldig god mat, er dette noe for en hver! 
Hit reiser folk gjerne tilbake år etter år!! Juni er en god måned og reise hit på syns vi. God temperatur (37 grader)!! Totale er dette et sted å bli
anbefalt hvis du reiser med barn. Hvis du ikke liker barn, bør du nok tenke to ganger før du gjør en reservasjon.











fredag 8. juli 2011

Bursdagspressang til meg selv

Nå er det ikke lenge igjen til at selveste fruen i huset har bursdag. Og i den anledning bruker jeg å kjøpe en gave til meg selv... Noe som jeg lenge har ønsket meg, men som kanskje har vært i dyreste laget.

I år er det denne Butterfly klokken som er høyst på ønskelisten. På andre plass en iPhone, og på tredje er det ny sittegruppe til den nye plattingen på fremsiden av huset.

Vært litt lite blogging i det siste, men jeg og familien har vært på tur til Nausicaa Beach på Kypros. Bilder og historien kommer senere en dag. Så mye inntrykk som må bearbeides først...