mandag 28. november 2011

Nyttårsforsetter

Meg og eldste jenta mi Nora Emilie i bryllupet til min søster.
Nå er det nye året snart her, året som vi kaller 2012. Eller totusenogtolv. Året som liksom skal begynne så bra. For det er nå vi har blanke ark. Det er nå vi skal smile, glemme det vonde, og se lyst på ting. På fremtiden. Men hva om jeg sitter litt fast i det gamle? Ikke ønsker å gi helt slipp på hva som skjedde dette året, på godt og vondt. Det har vært et tøft år for meg. Det er vel ikke å legge skjul på. Venner og kollegaer som jeg trodde jeg hadde har vist seg fra sin værste side når jeg trengte dem mest, mens andre igjen som jeg ikke var like klar over kom og støttet meg gjennom denne tiden. Ikke lyst å si noe mer om det på nett, de som betyr noe vet hva jeg mener. 

Iløpet av 2011 har jeg fått nye jobber og flere nye venner, som jeg er veldig takknemlig over.
 


Men det viktigste som skjedde dette året var da hjertelegen til Oline sa:  
"Gratulerer, dere har nå en hjertefrisk jente!"

Resten av 2011: Kort oppsummert året jeg ikke rakk noe …fordi jeg gjorde noe annet, tror jeg.

Det gamle året er snart over og det er på tide å tenke på nyttårsforsettene. Hva skal jeg bli bedre på mon tro?  Det første som slår meg  er vel det vanlige. Slanke meg og trene oftere og kanskje kjøpe mindre av ting jeg har nok av fra før av? Føler jo alltid at jeg sløser bort en hel masse penger på ting jeg ikke trenger. Nytt år, nye løfter... eller rettere sagt: Nytt år, gamle løfter... Prøver jo så godt jeg kan med de "vanlige" forsettene som å gå ned i vekt, slutte å festrøyke, trene mer, drikke mindre, spise sunnere og komme i form osv osv... 
Jeg har droppet nyttårsforsettene de siste årene av den enkle grunn at jeg har hatt store problemer med å klare å holde dem. I likhet med mange andre har jeg sprukket etter en måneds tid.

Statistikken for nyttårsforsetter er ikke bedre enn for valgløfter. Jeg var inne på tanken om å holde meg unna nyttårsforsettene i år også, men likevel så gjør jeg et forsøk:

  • Jeg har erklært krig mot godteskuffen! Skal ikke stappe i meg snop på kveldene.
  • Delta mer aktivt på skytebanen. Lei av være listefyll.
  • Jeg skal se det gode i folk og situasjoner og ikke minst meg selv. Jeg vet det går an, for jeg har klart det i perioder i året som gikk.
  • Treningen skal bli min elsker.  (Og jeg lover herved elskeren min at jeg skal gi meg hen de timene vi treffes. Svetten skal virkelig renne…)
  • Følge mine egne ønsker, ta mine egne valg og være stolt av den jeg er.
  • Skal slutte å sykle i full fart med tungen ut av munnen. Ville kjenne hvordan det føltes med vind på tungen. Det var en herlig følelse helt til den dagen da jeg fikk en fullvoksen flue innerst på tungen, og svelget den i forfjamselsen. Bitter smak.
  • Slappe av. JA faktsik slappe av. Ingen grunn til å drive rovdrift på seg selv. Jeg siterer Timbuktu. "Det kommer ordna sej, det gör det alltid"
  • Slutte å slikke på metallgjenstander utendørs om vinteren. Fører til vanskelig valg som å vente til forbipasserende kommer til unnsetning eller å lide ved eventuell løsrivning.
Jeg er ikke negativ, jeg er bare skeptisk – det ligger i min natur. Det er en av to ting som jeg har arvet etter min far. Likevel er det noe spesielt når det nye året bretter seg ut foran meg, uutforsket og spennende med 365 blanke ark som bare venter på at jeg skal gå løs på dem med fargestifter og sprittusj.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar ♥